Timafaya Nationaal park Lanzarote

Het Timanfaya-landschap is ontstaan na jarenlange vulkaanuitbarstingen die in het jaar 1730 begonnen. De lava heeft in zes jaar tijd een gebied van 174 km² zeer vruchtbare grond op Lanzarote bedolven. In 1824 was er nog een uitbarsting. Doordat het op Lanzarote weinig regent, verweerd de gestolde lava niet veel. Hierdoor konden de gevolgen van dit natuurgeweld goeddeels onaangetast blijven. Het Nationaal Park Timanfaya is een natuurgebied van 50 km² waar ook menselijk ingrijpen is uitgebleven. Verspreid in dit surrealistische maanlandschap liggen 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels.
Fantastich om te zien, je mag er niet op eigen gelegenheid in, je word in een bus van het park rond gereden, een tocht van zo’n klein half uurtje.
Was de derde keer dat we er waren. Maar iedere keer weer zo anders, we hadden nu een strak blauwe lucht wat alles nog mooier kleurde.

Op het voor bezoekers toegankelijke deel van het Nationaal Park Timanfaya is rond de krater Islote de Hilario, het restaurant El Diablo gevestigd. Dit is, net als de rest van de bebouwing en de inrichting, door César Manrique ontworpen. De grill van het restaurant bevindt zich boven een zes meter diep gat in de grond waar het 350° C is. Deze aardwarmte zorgt al honderden jaren voor een continu hete luchtstroom waarin het restaurant al haar vlees kan barbecueën.

16 thoughts on “Timafaya Nationaal park Lanzarote

  1. Ik kan niet zeggen dat ik het mooi vind maar bijzonder is het wel en je foto’s zijn prachtig! Heb je ook foto’s van die grill waar je op het laatst over schrijft? Dat lijkt me ook heel apart!

  2. La Palma heeft 80.000 inwoners, dus 30.000 minder dan Lanzarote, maar hoeveel toeristen hier constant rondlopen dat zal wel een pak minder zijn dan op ‘Timanfaya Eiland ;-), de tickets naar hier zijn ook een pak duurder dan naar de andere eilanden.

  3. We zijn daar toen ook geweest, ik zou er graag nog een keer weer heen willen. Het is een bijzonder landschap en dat laat je ook prachtig zien op je foto’s.
    Foto 1 vind ik het mooist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s