Stadspark Wenen

IMG_9323Wenen heeft veel parken,maar het grootste is het Stadtpark, een populair openbaar park dat door de gemeente werd gecreëerd.
Het park werd tussen 1858 en 1862 aangelegd in de Engelse landschapsstijl op de plaats van de voormalige glacis, het open hellende terrein dat langs de verdedigingsmuren lag. Tijdens de volgende decennia werd het park verfraaid met een groot aantal standbeelden en meerdere fonteinen.

IMG_9327

De Wien, een kleine vertakking van de Donau, snijdt het park in twee. Vanaf een voetgangersbrug dat beide zijden van het park met elkaar verbindt, heb je een mooi zicht over de Wienflussportal, een reeks van elegante paviljoenen in Jugendstil stijl, in 1905 ontworpen door Friedrich Ohmann en Josef Hackhofer. De unieke toegangspoorten aan het park werden eveneens door Ohmann en Hackhofer gebouwd.

IMG_9332

IMG_9328

IMG_9385Het Stadtpark is ondermeer populair vanwege de vele beelden van kunstenaars – vooral muzikanten – die over het park verspreid staan. Je vindt standbeelden en borstbeelden van componisten zoals Franz Schubert en Anton Brückner, maar veruit het Johann Strauss monument dat in 1921 gemaakt werd door de Oostenrijkse beeldhouwer Edmund Hellmer. Het monument toont een verguld standbeeld van Johann Strauss II, de koning van de wals, met achter hem een stenen boog versierd met Najaden.

IMG_9337
Het is natuurlijk kitch, maar ik als Strauss fan vind het geweldig.

IMG_9355

We dachten er wat verkoeling te vinden maar het was zo warm , dat we de beelden die prachtig zijn voor gezien hebben gelaten.
Ik ben al vaker in het park geweest.
Dus we hebben rustig op een bankie met een flesje water de jonge eendjes zitten bewonderen.

IMG_9359

IMG_9360

11 thoughts on “Stadspark Wenen

  1. Een prachtig park, waar je bij enigszins normale temperaturen zo te zien wel een dag fotograferend door kunt brengen. Maar het zal bij die tropische hitte vast geen straf zijn geweest om lekker in de schaduw bij de eendjes te zitten. :-)

  2. Pingback: Stadspark Wenen | TIMA NATUURFOTOGRAFIE | Wenen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s