Kamperfoelie

Kamperfoelie

Er zijn zeer veel verschillende soorten Kamperfoelie of Lonicera, waarbij er bladhoudende en bladverliezende soorten zijn. In het Nederlandse klimaat zie je meestal de bladverliezende soorten. Kamperfoelie heeft een slingerende groei en is goed in staat om een complete muur, pergola, schutting of hek te bedekken. Kamperfoelie is in staat om een jonge boom totaal te verstikken, let er dus goed op om de Kamperfoelie op tijd bij andere planten/ bomen weg te snoeien. Kamperfoelie staat graag met de wortels in de schaduw ( net als Clematis) en met de rest van de plant in de zon. Hoe meer zon de struik vangt, hoe meer bloemen erin zullen komen. De bloemen geuren sterk en hebben daardoor een grote aantrekkingskracht op vooral nachtvlinders.

Standplaats Kamperfoelie
Kamperfoelie kan in schaduw en in de zon. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer bloemen eraan zullen komen. Kamperfoelie staat graag beschut tegen een muur in vochtige, maar goed waterdoorlatende grond, die humusrijk is.

.

17 thoughts on “Kamperfoelie

 1. Jammer dat de kamperfoelie die hier bij de buren tegen de schutting staat niet of nauwelijks geurt. Is een bladhoudende en de bloempjes bloeien maar heel even. Nu zijn die er ook bijna allemaal afgeregend na 18 mm regen.
  En ha ik zie net de zon doorbreken!
  Groetjes en fijne dag

 2. Ook al is het ochtend, ik ruik ‘gewoon’ de geur. Prachtig tegen de blauwe lucht!
  Hier staat dit jaar voor het eerst ook weer een kamperfoelie. Hopelijk komen er ook een paar bloemetjes in en volgend jaar veel en veel meer.

 3. Ze ruiken heerlijk, maar die van mij is dit jaar niet meer in blad gekomen, daar zullen we dus een nieuwe voor moeten halen. Het kleurt wel heel mooi zo tegen de blauwe lucht. groetjes Jenny

 4. Die heb je mooi in beeld weten te brengen, Tiny, vooral de foto’s met de bloemen tegen die strakblauwe lucht vind ik erg mooi.
  Door regen en wind laat onze kamperfoelie zich dit jaar bepaald niet op zijn mooist zien, omdat hij boven de vijver hangt hebben we er dit jaar meer last van dan lust.

 5. Hallo Tinie, Het zijn prachtige bloemetjes met een heerlijke geur, hier staan ze nog niet open, maar al wel de jasmijn en die ruik ook heerlijk s’avonds.

  groetjes Tonnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s