Zuiderzeemuseum 1


Zaterdag naar het zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest, we waren er nog nooit geweest en op deze stralende dag was het genieten.We waren er al vroeg, dus nog weinig bezoekers op dat tijdstip.

Het Zuiderzeemuseum is in 1948 opgericht om de visserscultuur rond de voormalige Zuiderzee uit de periode 1880-1932 vast te leggen. Het museum heeft sinds enkele jaren de doelstelling om Nederlandse kunst, cultuur en erfgoed op de grens van land en water te presenteren. Het museum bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum.

Het buitenmuseum werd in 1983 toegevoegd aan het Zuiderzeemuseum. Het bestaat uit een wandelpark met authentieke oude panden uit het voormalig Zuiderzeegebied. Zo zijn er een molen, kalkoven, palingrokerij, snoepwinkeltje, een apotheek, een kerkje, een klompenmakerij, een kaaspakhuis, een school, een kapper en een haven. Van april tot november is er volop bedrijvigheid in het buitenmuseum met typisch oud-Hollandse activiteiten, zoals Hollandse spelletjes, touw maken en een klompbootje maken. Er worden ook demonstraties gegeven van oude ambachten
15 thoughts on “Zuiderzeemuseum 1

 1. Je was echt heel vroeg, geen mens te bekennen in de anders overvolle straatjes. En het weer zat ook mee, prachtige blauwe luchten boven de oude pandjes. Dat was genieten hè! Mooie foto’s!
  Groetjes uit Enkhuizen. ;-)

 2. Wij hebben het museum voor juni op het programma staan, we zijn er al een aantal keren geweest, maar ik blijf het net als het Ned. openluchtmuseum in Arnhem zo’n lekker wandelpark vinden. Genoeg om te bekijken en lekker te voet overal bij langs. Leuke foto’s hoor, ze zijn heel herkenbaar.
  groetjes Jenny

 3. Heerlijk dat je er al zo vroeg was. Niet je in allerlei bochten hoeven te wringen om geen mensen op de foto erbij te krijgen. Ik zie alles weer terug van toen ik er was vorig jaar. Schitterend!

 4. Prachttge reeks en als men vroeg is kan men ongestoord fotograferen.Ik was verleden week in Bokrijk..een Belgische tegenhanger..de foto’s volgen nog wel.
  wat was het daar heerlijk rustig

 5. Wij zijn er laatst langsgereden, maar helaas toen geen tijd meer gehad. Wie weet een volgende keer met Andi als we weer in Nederland zijn. Lijkt me echt wel wat voor hem!

 6. Geweldig mooie serie en je maakt puur reclame voor ons om er eens heen te gaan.
  Ik ben er nog nooit geweest, maar dit is voor ons voor als fotografen en ook liefhebbers van ons erfgoed een el dorado.
  Staat nu zeker om mijn lijstje “nog te doen”!
  Groetjes

 7. Mooi beeldverslag, het is ook wel een prachtig museum om je
  op fotografisch gebied helemaal uit te leven.
  Ik zie nr1 staan, dat maakt me nieuwsgierig naar het vervolg….
  Natuurkieker Coby

 8. Op de late avond nog even achter de pc om door jouw
  Zuiderzeeloggen te scrollen. Die van de Levenstuinen wil
  ik trouwens ook nog “inhalen”, heb daar veel, heerlijke,
  herinneringen aan. Gelijk een mooi begin met het Zuiderzeemuseum
  Tiny! Wat hadden jullie er heeeeerlijk weer bij!! Het lijkt er op dit
  tijdstip trouwens wel uitgestorven. Zaaalig voor het fotograferen trouwens :-)
  Ga snel verder…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s