Rhodos stad, oud gedeelte 4

Dit is ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van Rhodos-stad. Door de 4 km lange stadsmuren is de Oude stad vanaf de buitenkant net een groot kasteel. U kunt de stadsmuren bewandelen op dinsdag en zaterdag om 14.45 uur, beginpunt is de ingang bij het Grootmeesterpaleis. Wandelend door de oude stad waant u zich terug in de middeleeuwen. Rhodos-stad werd eveneens verdeeld in twee delen, namelijk het zuidelijke gedeelte en Chora, waar tijdens de ridderperiode Grieken, Franken en Joden woonden. In de oude stad van Rhodos bevindt zich de tempel van Aphrodite. Opvallend zijn in dit gedeelte van de stad de smalle straatjes met de hoge gebouwen.

We zijn er twee keer heen geweest, de eerste keer waren we er al erg vroeg in de morgen zodat we op ons gemak alles konden fotograferen.
Het is echt prachtig om te zien.

14 thoughts on “Rhodos stad, oud gedeelte 4

 1. Hoi Tinie,
  Wat een prachtige serie van Rhodos.
  Vooral de laatste foto en de foto van het steegje met de brommer vind ik
  juweeltjes. Dit was echt genieten.
  Fijne avond.
  gr.
  Ton

 2. Wat een geschiedenis ligt daar dan. Goed dat je daar ‘smorgens vroeg was, nog niet te warm en nog weinig. In alle rust genieten en maar ‘klikken’.
  Hele mooie sfeervolle raportage Tiny

 3. Dit kan ik me allemaal nog goed herinneren en dat laatste doorkijkje heb ik ook ooit gefotografeerd. De wandeling over de stadsmuur vond ik destijds heel indrukwekkend en wat ik me ook goed herinner zijn al die zwerfkatten, heel veel!
  Fijne vrijdag!

 4. Ik heb even terug gescrolled, want ik had deze week weinig tijd om weblogjes te lezen. Wat een schitterende foto’s en zo…………Grieks!
  Geen wonder natuurlijk als je in Griekenland zit. Maar ik bedoel dat je heel erg goed de sfeer gevangen hebt. Zalig, om daar te zijn. Ik heb genoten van je foto’s!

 5. Mooi om deze oude bouwwerken zo te kunnen bekijken.
  Bijzonder dat er bijna geen mensen op de foto’s staan.
  Maak er een mooi weekend van, Tiny, als het regent kun je altijd nog even wegdromen naar de Griekse warmte …

 6. Altijd mooi om in dit soort landen de geschiedenis in te duiken en al die oude gebouwen te bekijken en door die nauwe straatjes te slenteren.
  Je had er wel goed schoeisel voor nodig met al die keitjes….ging dat goed met je voet??? Geen last gehad??
  Bij de voorlaatste foto denk ik…het is maar goed dat die verkeerslichten op rood staan…!!
  Met een beetje vaart zou je anders zo het blauwe water induiken..*lol*
  Ik wens je een mooi zonnig weekend, Tiny…hier schijnt de zon op het ogenblik volop, maar ik zie ook donkere wolken in de verte.
  Groetjessss…Ria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s