Biesbosch 4

De boot vaart natuurlijk niet door alle kleine gedeeltes en dat is jammer dat we dat niet gezien hebben, je zou dan een fluitersbootje of een kano kunnen huren en dan een paar uur lekker varen.
Daar was het weer niet zo naar, maar zeker de moeit om er nog een keer terug naar toe te gaan.
Dan in de zomer, zal wel drukker zijn.
Heb toch de indruk dat het gebied anders is dan de Weerribben.
maar zeker de moeit waard.

Ik weet niet of het aan mijn pc ligt of aan web-log, maar kan bij bijna niemand reageren, bij sommige zie ik de foto’s niet of half, dus als je even geen reactie krijgt van mij, ligt het daaraan.
Kost me veel teveel tijd op het moment, heb vandaag ook nog twee uur overgewerkt.
Dus gaat allemaal van mijn blogtijd af ;-))))

16 thoughts on “Biesbosch 4

 1. Ik ben dus nog nooit in de Biesbosch geweest, dus ik kan niet beoordelen of het daar anders is dan in de Weerribben. Maar dat lijkt me best voor de hand liggend, want het gebied heeft een totaal andere ontstaanswijze. De foto’s die je laat zien, laten een heel mooi landschap zien. Maar ik denk dat je er inderdaad met een fluister- of roeibootje doorheen zou moeten varen, om nog meer te kunnen genieten.

 2. Het is wat Hanny al aangeeft een heel ander gebied en was vroeger ook eb en vloed en de Weerribben is mede ontstaan door het steken van turf. De overeenkomst is dat beiden een Nationaal Park zijn.
  Wel een heel fijn gebied om door te varen de Biesbosch zeker in zo’n fluisterbootje. Je foto’s geven een goede indruk van de weidsheid van het water.

 3. Ik was dus wél in de Biesbosch, maar nog nooit in de Weerribben, terwijl dat natuurgebied veel dichterbij is.
  Daar wil ik graag nog eens naartoe, maar nu kan ik dus nog geen vergelijking maken.
  Je hebt het gebied mooi in beeld gebracht. Toen wij er waren was er veel meer scheepvaartverkeer…o.a. prachtige zeilschepen.
  Groetjessss..Ria.

 4. Het is een heel ander gebied dan de Weerribben. Ik ben wel eens in de Biesbosch geweest, maar op zich vind ik de Weerribben met de aangrenzende Wieden eigenlijk mooier. Maar het is ook, net als Hanny en Ada zeggen, een heel ander soort gebied. De Biesbosch is ontstaan in de delta van de grote rivieren en in verbinding met de zee, dus eb en vloed en dat maakt het heel anders.
  Fraai de een na laatste foto met de glans van de zon over het water!
  Groetjes

 5. Ik kan het niet echt vergelijken, omdat ik nog nooit in de Biesbosch ben geweest, maar als ik het zo zie, heb ik de indruk dat er in de Biesbosch meer en opener water is dan in de Weerribben.
  Je zet hier trouwens wel een erg mooie serie neer. Dit zie ik toch liever dan die centrale. Je had de wolken helemaal mee die dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s