Rode zonnehoed


De rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een vaste plant. De plant is afkomstig uit Noord-Amerika en behoort tot de familie Asteraceae.

Op een plek in de zon wordt de plant 70 tot 120 cm hoog en vormt wortelstokken. Het blad is licht behaard. De onderste bladeren zijn eirond.

De rode zonnehoed bloeit in juli en augustus met ongeveer 10 cm grote bloemen, die een roestbruin bloemhoofd en een stralenkrans van purperkleurige lintbloemen heeft.

De vrucht is een nootje.

De plant heeft een vochthoudende, voedselrijke, zavel- of kleigrond nodig.

Gezellig weekend !!

19 thoughts on “Rode zonnehoed

  1. Wat een prachtige hoedjes heb je in die collage verwerkt.
    Als ik het zo bekijk, kun je vandaag van je zonnehoedjes genieten zonder zelf een zonnehoed te dragen, want het ziet er nogal grijs uit.
    Maak er een mooi weekend van, Tiny!

  2. Mooie plaatjes. Vroeger hadden we er ook een hele hoop in de tuin staan. Ik vond ze altijd prachtig en er kwamen altijd een hele hoop vlinders en bijen op af. Helaas moesten ze opgeruimd worden maar nu hebben we sinds kort weer nieuwe gezet op een ander plekje. Hopelijk worden het ook weer van die prachtige grote bossen.

  3. Tiny wat een mooie foto s van de oude ambachten .Maar ook van de zonnehoed .Hier in mijn tuin staan ze ook mooi in bloei Wit en Lila .Maar er staan ook van die hele hoge. vind ik minder mooi .Groetjes Jan en Diny .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s