Elephantparade in Emmen 2010

Vanaf Hemelvaartsdag, 13 mei, veroveren 75 grote en 75 kleinere kunstolifanten de straten van Emmen: samen vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling, de Elephant Parade, die zich inzet voor de bedreigde Aziatische olifant. De aanleiding voor deze spectaculaire tentoonstelling is het 75-jarig bestaan van Dierenpark Emmen.

Tal van bekende kunstenaars, designers en BN’ers verbonden al hun naam aan de olifantenparade, zoals Corneille, Jan des Bouvrie, Diane von Furstenberg, Henk Schiffmacher, Tord Boontje, Ilse DeLange en Ans Markus.
Markus, Kunstenares van het Jaar 2009, zal ook voor de Elephant Parade in Emmen een kunstwerk beschilderen. Ook het internationale kunstenaarsgezelschap de Toyisten, initiatief van Emmenaar Dejo, maken een ontwerp.

Na afloop van de tentoonstelling, in september, worden alle beelden geveild onder leiding van veilinghuis Christie’s. Met de vorige edities in Rotterdam (2007), Antwerpen (2008) en Amsterdam (2009) is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald. 30% van de veilingopbrengst wordt gedoneerd aan Elephant Family, de grootste organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant ter wereld.

Zag er allemaal heel kleurrijk uit, de beelden zijn 150 cm hoog en staan verspeid in het centrum en in de dierentuin.
Ik heb er voorlopig 23 op de foto gezet ;-)
Kan dus nog niet zeggen welke ik het mooist vind, ik heb al wel een favoriet, maar zou bv heel graag weten welke door Ans Markus gemaakt is…alles wat ze maakt vind ik mooi.

Jammer is dat de achtergronden vaak rommelig zijn in het centrum en er veel mensen zijn, verkeerborden etalage’s ect ect.
Is moeilijker om ze mooi op de foto te zetten.

Mijn favorieten <<

<< Klik

21 thoughts on “Elephantparade in Emmen 2010

 1. Wat leuk om te zien is dat! Ik hoo pdat ze niet vernield worden. Wij hebben dat hier eens gehad met koeien en die werden allemaal vernield en dat kostte toen heel veel geld om ze te laten repareren om ze daarna te veilen voor het goede doel, daar moest toen geld bij en het resultaat is dat ze nu uit het straatbeeld zijn verdwenen, heel jammer zaten ook hele mooien bij, ik heb er toen nog een heleboel op de foto gezet.

  Het was inderdaad redelijk mooi weer vandaag, achteraf jammer dat de weblogmeeting niet doorging want het had denk ik toch wel gekund, maar ja als je alles van tevoren had geweten….

 2. Wat een goed initiatief. Het ziet er kleurrijk uit. Mooie collage. Ik kan niet kiezen welke ik het mooist vind.
  Volgende keer een groot doek meenemen met een Aziatisch uitziende afbeelding en die door een mensen erachter laten ophouden en klaar is Kees. ;-)

 3. Wat een vrolijk gezicht zal dat zijn in Emmen.
  Mijn favoriet is de lichtblauwe met de klaprozen…☺
  Het was vandaag trouwens ook een dag om vrolijk van te worden, hè?
  Jammer, dat ons uitje niet door kon gaan, maar ja…nu hebben we het nog te goed ☺
  Fijne avond nog verder.
  Groetjessss..Ria.

 4. Wat een verscheidenheid aan kleuren en patronen..een heel gezellige collage… moeilijk om uit deze 23 de mooiste te kiezen laat staan als er 75 zijn…. fijne avond

 5. Je hebt er een mooie collages van gemaakt.
  De achtergrond is nog niet zo druk,
  knap gedaan.
  Prachtig om al die vrolijke gekleurde olifanten te zien.
  Ik kan geen favoriete olifant vinden,
  ze zijn allemaal geweldig!!!!!!

  @ Ik denk dat het aan de weblog lag,
  want we hadden er zelf ook last van.

  Groetjes,
  Anneke

 6. wat een mooi initiatief !!!
  die van Ans Markus , is geloof ik afgebeeld met een jungle
  tafereel ..maar weet ik niet zeker …heb er ergens iets over gehoord …goeie kunstemaker is dat hé ???
  je collage is weer schitterend , denk dak nou maar es
  door Emmen ga kuieren hahahahahahahahaha ;)
  groetjessss

  • Het is inderdaad een mooi initiatief. Ook erg leuk om eraan mee te werken. Die van Ans Markus staat in de dierentuin, er staat een oog op de zijkant.
   Ik heb zelf ook eentje beschildert, die rode in het midden van de eerste rij. Zij heet “in the picture-phant”.

 7. hoi tiny,
  ja het zal niet eenvoudig zijn geweest om ze op de foto te zetten
  maar door jouw collage heb jij der iets heel moois van gemaakt
  en dat is toch wel een super zicht hoor,
  ik wete niet welke ik de mooiste vind:-0
  er zijn zóveel mooie.

  slaap lekker
  xxx

 8. Wat een schitterende serie olifanten! Heel wat kleurrijker dan de echte en ondanks alle hindernissen heb je er een prachtige collega van gemaakt. Ik zou d’r best wel eentje willen hebben, maar als ze geveild worden via Christie’s …. dat zal een duur grapje worden ;)

 9. Ik wou hier opschrijven welke ik de mooiste vind, maar ik kan niet kiezen. Hoe langer ik ernaar kijk, des te mooier vind ik ze allemaal. Die simpele grijze of die met dat raderwerk van binnen. Super!

 10. Schitterend al die olifanten Tiny! En die zijn er nog tot september, dus kan ik ze van de zomer nog bewonderen. Als ik tenminste in Emmen kom, want een week (met 4 dagen fietsen) vliegt om. Ik heb zelf 2 olifanten, die vroeger bijna zwart waren (palisander of zo iets?) met ivoren slagtanden (!) Maar ja dat kon toen, want die olifanten zijn ouder dan ik. Een aantal jaren geleden heb ik de slagtanden schoongemaakt en de dieren, die inmiddels gehavend waren, grijs gespoten. Na mijn Abijdentochtencyclus hoop ik er aan te denken om ze voor jou op mijn weblog te zetten.
  Prachtige logs weer (loop hopeloos achter), en groetjes

 11. Wij zouden het komende nieuwe schooljaar dit concept op school willen opstarten voor een actie ‘kom op tegen kanker’. Wij zijn op zoek naar iemand die ons zou kunnen helpen aan een olifanten vorm/mal zodat we per klas een olifant zouden kunnen versieren. Is iemand die ons aan zo’n mal of olifant kan helpen. Uiteraard niet zo’n grote maar een groot kastmodel. Het is voor een goed doel dus geld zouden we liever niet geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s